Amaç:
Bireysel öğrenci takip çizelgesiyle merkezi sınava hazırlanan (LGS-YKS) öğrencilerin hafta boyunca gerçekleştirdiği çalışmaların somut şekilde izlenebilmesi amaçlanmaktadır.
Özellikleri:
- Bireysel öğrenci takip çizelgesi 1 haftalık çalışmanın takip edilebileceği şekilde hazırlanmıştır.
- 1 günde 5 oturum bulunmaktadır.
- Gün sonunda toplam çözülen soru sayısı, kitap adı ve kitap okuma sürelerinin yazılacağı bir bölüm bulunmaktadır.
- Bireysel öğrenci takip çizelgesinin arkasında 7 günlük çalışma bittikten sonra öğrenci ve uygulamayı yapan öğretmenin o haftayı değerlendirebileceği değerlendirme bölümü bulunmaktadır.
- Değerlendirme bölümünde öğrenciyi başarı duygusuyla motive etmek esas alınmıştır. Bu sebeple öğrencinin kendini değerlendirmesi ve bir sonraki hafta neyi daha iyi yapabileceğini düşünmesi beklenmektedir. Uygulamayı yapan öğretmen ise bu anlayışla bir değerlendirme yazmalıdır.
Uygulama:
Süreç bireysel öğrenci takip çizelgesini düzenli olarak takip edecek uygulayıcı öğretmen ve istekli, gönüllü öğrenci ile yürütülür. Ailenin çalışmaya dahil edilmesi, sürece olumlu yönde katkı sağlayacaktır.
Öğretmen ve öğrenci tarafından uygulamanın başlayacağı gün seçilir ve 1.güne o gün yazılır. Ayrıca takip edilen her haftanın öğrenci tarafından saklanması ve daha sonra gelişimin gözlemlenmesini tavsiye ederiz.
1 günde 5 oturum bölümü bulunmaktadır. Öğrenci 5 oturuma kadar gün içerisindeki çalışmalarını çizelgeye yazar; 5 oturumu doldurmak zorunlu değildir, öğrenci çalıştığı kadar oturum doldurur. Oturuma ait ders, ders süresi yazılır, oturumun şekli (soru çözümü, tekrar, ödev, konu tekrarı) işaretlenir. Öğrenci çalışma kaynağı ve sayfa numarasını da oturumun bilgi bölümüne ekleyebilir. Her günün en altında okunan kitap adı ve süresi bölümleri yer almaktadır. Öğrenci gün boyunca okuduğu kitabı ve süreyi bu bölüme yazar.
Tüm günler tamamlandıktan sonra öğrenci haftalık çalışmasını değerlendirir. Hafta boyunca çalıştığı konular ve çözdüğü soruların toplam sayılarını çizelgeye yazar. Öğrenci bir sonraki hafta neyi daha iyi yapacağını düşünür ve oturumun en sonuna yazar. Uygulamayı yapan öğretmen kendine ayrılan bölümde öğrenciye geri dönüt verir.