LGS’ye hazırlanırken öğrencilerimiz sürekli deneme sınavlarına girer. Bu deneme sınavlarında öğrencilerimizin gelişimini somut şekilde takip edebilmek için bir excel programı tasarladık. Bu program ile 50 öğrencinin 20 deneme sınavı analizini yapabilirsiniz. Daha fazla öğrenci için kullanmak isterseniz tek excel tablosunu bir sınıf olarak kullanıp, şube sayısı kadar excel tablosunda öğrencilerinizi takip edebilirsiniz.
PROGRAMDA NELER VAR?
1.VERİ GİRİŞİ EKRANI: Bu ekranda 20 deneme sınavı tablosu yer almaktadır. 1.Tabloda öğrenci isim-soyisim, numara, sınıf-şube gibi bilgilerini girdikten sonra diğer 19 tabloya bu bilgiler otomatik olarak gelmektedir. Öğrencilerin her deneme sınavındaki doğru, yanlış ve boş soru sayıları bu ekranda ders sütunlarına yazılmalıdır.
2.ÖN İZLEME EKRANI: Bu ekranda 50 öğrenci listelenmektedir. Buradaki öğrenci isimleri program tarafından otomatik getirilmektedir. Ve öğrenci isimlerinin karşısında yer alan toplam net, ders isimleri, yanlış soru takibi gibi başlıklara tıklandığında öğrencilerin istatistiksel bilgileri görüntülenebilmektedir.
3.İSTATİSTİK EKRANI: Bu ekranda öğrencilerin veri girişi ekranında girilen doğru, yanlış ve boş soru sayılarına göre istatistiki verileri oluşmaktadır. Ayrıca bu istatistiklere dair grafikli tabloda program tarafından oluşturulmaktadır.
a.Takip Çizelgesi: Bu tabloda öğrencilerin 20 deneme istatistiği tek tabloda görüntülenmektedir. Her derse ait netler otomatik olarak hesaplanmakta ve toplam net sayısındaki değişikliğe göre öğrencilere program tarafından bir yönerge cümlesi gözükmektedir.
b.Grafik Tabloları: Her dersin doğru, yanlış ve net sayılarına ilişkin grafik tablosu oluşturulmaktadır. Bu tabloların altında o derse ait değerlendirme yapılabilecek bir de bölüm bulunmaktadır.
c.Yanlış Soru Konu Takip Çizelgesi: Yanlış ve boş soruların konularını takip edip; tekrarlayan konuları somut şekilde görüp tekrar/telafi yapılabilmesi için bu tablo eklenmiştir. Bu tabloda program otomatik herhangi bir işlem gerçekleştirmemektedir. Öğrencileri takip eden uygulayıcının, öğrencilerin yanlış ve boş sorularının konularını tabloya manuel şekilde eklemesi ve tekrarlayanları tespit etmesi gerekmektedir.