Dijital Öğrenme Stilleri Envanteri Materyalleri

DİJİTAL ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ NASIL HAZIRLANIR?

Dijital öğrenme stilleri envanteri hazırladıktan sonra sonuç hesaplama (excel programı) ve sonuç geri bildirimi (.ppt) için kullanabileceğiniz 2 materyal hazırladık.

Öğrenme Stilleri Sınıf Sonuç Çizelgesi:
Bu excel programı google formlardan hazırlayacağınız dijital öğrenme stilleri envanteri ile uyumlu olarak hazırlanmıştır. (Google formlarda nasıl hazırlanacağını videomuzdan izleyebilirsiniz.) Google formlarda öğrencileriniz envanteri doldurduktan sonra verilen cevaplara göre oluşturulan excel tablosundaki verileri kopyala-yapıştır ile programımıza aktarabilir. Evet-Hayır cevaplarını sayısal değere dönüştürdükten (dönüştürme videoda anlatılmaktadır) sonra istatistiksel veriye ulaşabilirsiniz. Program sayesinde çok kalabalık okullarda dahi değerlendirme 3-5dk gibi çok kısa bir sürede gerçekleşmektedir.

Öğrenme Stilleri Sonuç Belgeleri:
Öğrenme stilleri envanteri uygulandıktan sonra sonuçların öğrencilerimize daha somut ve görsel olarak sunulması farkındalık ve öğrenme stratejisi belirlemedeki motivasyonu arttıracağından kolayca hazırlanabilecek sonuç belgeleri oluşturduk. Ayrıca sınıf rehber öğretmenlerinin sınıflarındaki baskın öğrenme stili hakkında bilgi vermek amacıyla sınıf sonuç belgesi oluşturduk. Bu belgeler power point şeklindedir. Öğrenci ad-soyad ve test sayısal verileri yazarak ya da sınıf-şube ve sınıf toplam test sayısal verilerini yazarak kolayca öğrenci ve sınıf sonuç belgesi oluşturabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar