Test Çöz Ama Tekniğiyle!

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar içindir…

LGS’e hazırlanan öğrencilerimizin deneme sınavlarında test çözme hataları yaptığını görebiliriz. Bu hatalar genelde soruyu anlayamama, çeldirici şıkkı işaretleme ya da işlem hatası olabilir… Bu gibi test çözme hatalarını en aza indirmek, hatalarımızı çözmek ve doğal olarak başarı grafiğimizi yükseltmek için testlerimizi bazı tekniklere göre çözmeliyiz.

Her uygulamanın bir tekniği olduğu gibi test çözmenin de bir tekniği vardır.

Test çözme teknikleri hakkında öğrencilerinde farkındalık oluşturmak isteyen, öğrencilerinin test çözme tekniklerini kullanmaları ve test çözme hatalarını en aza indirmelerini isteyen rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar için bir seminer sunumu hazırladık.

Ayrıca bu sunum ile uyumlu bir de broşür hazırladık. Bu broşürü seminer esnasında öğrencilerinize dağıtabilir ve sunumu takip etmelerini kolaylaştırabilirsiniz. yine bu broşürü öğrencilerinizin seminerde öğrendiklerini pekiştirmeleri ve tekrar hatırlamaları için seminerden sonra kullanmaları amacı ile dijital ortamdan da gönderebilirsiniz.

Bu sunum ile uyumlu bir de videomuz var. Bu videoyu da seminerin pekişmesi, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler öğrencilerinizin için paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar