Örnek Ortaokul Okul RPD Programı

Psikolojik danışman/rehber öğretmenler içindir.

Okul RPD Programı hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler, düzey grupları, olmazsa olmazlar ve hedeflerin işlenişi gibi bir çok konuda YouTube kanalımızda video yayınladıktan sonra bir de örnek plan hazırladık.

Bu örnek planı incelemeden önce lütfen dikkat edilmesi gerekenleri okuyunuz. Örnek planda baz alınan okul yapısına göre planı inceleyiniz.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
1.Planda yerel hedef iletişim becerileri, özel hedefler ise okul başarısını arttırma ve akran zorbalığı olarak belirlenmiştir.
2.Planda tüm hedefler, hedef iş akış yönergesine uygun şekilde işlenmiştir. PDF formatında açıklamalar gözükmemekte ancak excel formatında açıklamalarda broşür, pano vb. yapılacak çalışma hakkında da bilgi verilmektedir.
3.Okul afet bölgelerinde olmadığından psikososyal çalışmalara yer verilmemiş, sadece genel hedef olan psikolojik sağlamlığa yer verilmiştir. Bulunduğunuz okul afet bölgelerinde ise yangın, sel, deprem vb. bölgenizdeki afet durumuna göre psikososyal çalışmaları planınıza eklemelisiniz.
4.Planda hedef dışı çalışmalara da yer verilmiş, hedef dışı olarak belirtilmiştir.
5.Planda örnek olması açısında 5-7 ve 8.sınıflara yönelik anket/envanter uygulamalarına yer verilmiştir.
6.Okul 3 tane 5.sınıf, 3 tane 6.sınıf, 2 tane 7.sınıf, 1 tane 8.sınıf varmış gibi düşünülmüş ve bu şekilde planlama yapılmıştır. Etkinliklerde sınıflarda seçilerek ayrıntılı incelemeye olanak sağlanmıştır.
7.Okulda toplam 9 sınıf seçildiği için çalışmaların tamamını sınıf sayısı yüksek bir okul kendi planına eklenmemelidir. Sınıf sayısı daha fazla olan okullarda bu plan uygulayıcıya yoğun gelecektir; sınıf sayısı daha az olan okullar için ise ekstra çalışmalar da plana eklenebilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar