Deprem Bölgelerinde Çalışan Gönüllüler İçin Çocuklarla Yaratıcı Drama Etkinlik Kartları

Kahramanmaraş merkezli, ülkemizin 10 ilini doğrudan 71 ilini dolaylı yollardan etkileyen bir deprem yaşadık. Yaşadığımız bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi yolluyoruz.

Dijidrama ve Terapötik Akademi olarak çalışmalarımızın büyük çoğunluğu her zaman çocuklara yönelik ya da çocuklarla çalışacak uzmanlara yönelik olmuştur. Afet döneminde de çocuklarla psikososyal çalışmalar oldukça önemlidir. Bu sebeple hem afet bölgesindeki 10 ilimizde hem de afetten dolaylı yolla etkilenen 71 ilimizde psikososyal çalışmalar yapacak alan uzmanlarımıza yönelik yaratıcı drama etkinlikleri hazırladık.

Bu yaratıcı drama etkinlikleri tamamıyla bir psikososyal destek hizmet sunmaz. Yapılacak psikososyal etkinliklerin öncesinde uygulayıcı ve çocuklar arasındaki iletişimi, güven duygusunu ve bağı güçlendirmek amacıyla hazırlanmış etkinliklerdir. Deprem bölgelerinde çocuklarla ilk karşılaşmada bu etkinlikler uygulanabilir. Depremden dolaylı yollarla etkilenen 71 ilde ise yapılacak psikososyal çalışmaların başında ısınma etkinlikleri olarak uygulanabilir.

Çocuklarla yapılacak psikososyal çalışmalarda etkinlik, program içeriği ya da materyaller ne kadar profesyonel ve kaliteli olursa olsun en önemli olgunun sevgi ve bağ kurma olduğu unutulmamalıdır.

Çocukların ruh sağlığı adına gönüllü psikososyal hizmette bulunacak meslektaşlarımıza gönülden iyi dileklerimizi iletiyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar