2024 Bahar Dönemi Süpervizyon Grubu Başvuruları Başlıyor!

Süpervizyon gruplarımızın amacı, katılımcı psikolojik danışmanların okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri çalışmalarında profesyonel ve gelişimsel bir yaklaşım kazanmasıdır.

Uygulama Süreci
Süpervizyon grubumuzun bir danışmanı bulunmaktadır. Her hafta 1 gün zoom platformu üzerinden belirlenmiş olan konu kapsamında bir araya gelinecektir. Süpervizyon kapsamında; okul PDR Servisinin iş ve işleyişi, bakanlık standartlarına uygun evrak (desimal dosya) işlemleri, MEBBİS e-Rehberlik modülü, toplantı düzenleme ve raporlama, RAM ve özel eğitim ile ilgili her şey, bireyi tanıma teknikleri, vaka paylaşımları, materyal/etkinlik tasarlama ve daha birçok konuda eğitim verilecektir. Ayrıca süpervizyon grup katılımcıları okullarda karşılaştıkları vakalar ile ilgili danışmanlarımızla birebir görüşme gerçekleştirebilir.

Kimler Katılabilir?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların (devlet okulu), ilkokul ve ortaokul kademesinde görev yapan psikolojik danışmanlar başvurabilir.

Ne Kadar Sürecek?
Süpervizyon grupları Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları olmak üzere 5 ay sürecektir.

Başvuruda İstenecek Belgeler / Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Mezuniyet Belgesi (e-Devlet’ten alınacak mezuniyet belgesi veya ad-soyad ve çalışılan okul adının gözükmesi şartıyla MEBBİS ekran görüntüsü kabul edilecektir).
  • Başvuru formunda görev yapılan il, ilçe ve okul adının açık şekilde yazılması zorunludur.
  • Başvuru formuna yazılan mail adresi üzerinden iletişim kurulacaktır. Bu sebeple güncel kullanılan maillerin forma yazılması gerekmektedir.
  • Gönderilen bilgilendirme mailleri spam ya da diğer klasörüne düştüğü için görüntülenemeyebiliyor. Bu yüzden instagram hesabımızdan yapacağımız “Başvurular Hakkında Bilgilendirme Mailleri Gönderildi” duyurusunun ardından bu klasörleri de kontrol etmenizi rica ederiz.
Süpervizyon Grubu 1.İçerik (Ortaokul)Detaylı incele
Süpervizyon Grubu 2.İçerik (İlkokul)Detaylı incele

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar