Terapötik Akademi Süpervizyon Grupları Nedir?

Süpervizyon gruplarımızın amacı, katılımcı psikolojik danışmanların okul PDR hizmetleri çalışmalarında profesyonel ve gelişimsel bir yaklaşım kazanmasıdır.

  • Süpervizyon gruplarımız 5 aylık, 2 farklı dönemden oluşmaktadır;
    Güz Dönemi: Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak
    Bahar Dönemi: Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
  • Süpervizyon gruplarımıza sadece MEB’e bağlı ortaokullarda görev yapan psikolojik danışmanlar katılabilmektedir.
  • Başvurular güz dönemi için Ağustos ayında, bahar dönemi için Şubat ayında alınmaktadır (Başvuru duyurusunu web sitemizden ya da instagram sayfamızdan takip edebilirsiniz).
  • Her süpervizyon grubunun bir danışmanı olmaktadır.
  • Süpervizyon gruplarında her hafta düzenli olarak 1 online görüşme gerçekleştirilir.
  • Görüşme konuları grup üyeleri ve grup danışmanı tarafından belirlenir.
  • Görüşmelerde okullarda yapılabilecek önleyici rehberlik çalışmaları, bireyi tanıma teknikleri, vaka paylaşımları, danışma ortamını düzenleme, danışma sürecine hazırlık, Yıllık RPD Programı hazırlama, toplantı düzenleme ve raporlama, LGS tercih sistemini tanıma, tercih danışmanlığı stratejileri vb. konular işlenmektedir.
  • Süpervizyon grup katılımcıları anlık mesajlaşma grubuna eklenir. Mesajlaşma grupları sayesinde grup üyeleri, okullarda karşılaştıkları durumlara ilişkin (evrak, vaka, planlama vb.) hem diğer katılımcılarla fikir alışverişinde bulunabilir hem de uzmanlarımız ile birebir görüşme gerçekleştirebilir.

Ayrıca süpervizyon gruplarında Yıllık RPD Programı hazırlama (güz dönemi için) ve LGS tercih dönemine (bahar dönemi için) özel çalışmalar yapılır. e-Rehberlik kullanımı, yıllık programda kesinlikle olması gerekenler, etkinlik ve çalışmaların aylık ve haftalık yerleşimleri, bireysel görüşmelerin e-rehberliğe işlenmesi vb.; LGS tercih sistemi, sistemi kullanma ve bilgi işleme, merkezi ve yerel yerleştirme sistemlerine dair bilgilendirme vb. konularda hem yıllık program hazırlama hem de LGS tercih dönemi eğitimleri yapılır.

Tüm meslektaşlarımızı birlikte gelişmek, profesyonelleşmek ve mesleki doyuma ulaşmak adına süpervizyon gruplarımıza bekliyoruz…