Anahtar Kelimeler Etkinliği

Bu etkinlik, iletişim becerileri seminer sunumumuz ile uyumlu şekilde hazırlanmıştır.

İletişim ve etkili iletişim hakkında öğrencilerimizde farkındalık oluşturduktan sonra bunu bir etkinlik ile pekiştirmek istedik. Bu amaçla seminer sunumundan kalan süreyi değerlendirebileceğimiz bir etkinlik hazırladık. Bu etkinlikte öğrencilerimiz aktif şekilde rol alıyor ve süreçte arkadaşlarıyla işbirliği kuruyorlar. Tüm etkinlik boyunca farkındalığımızın artmasını istediğimiz temel nokta ise olumlu iletişim…

Etkinlik Süreci: Etkinlik, canlandırma kartlarından oluşmaktadır. Sınıfta oturma düzenine uygun şekilde grup oluşturulur (her sıra bir grup olacak şekilde örneğin 3’lü sıradüzeninde 3 grup, 4’lü sıra düzeninde 4 grup şeklinde). Gönüllü 4 öğrenci seçilir ve canlandırma kartı verilir (bu sayı ders süresine göre arttırılabilir ya da azaltılabilir). Gönüllü öğrencilerin sınıfın dışına çıkması ve karttaki rolüne çalışması istenir. Öğrenci karttaki rolüne çalışıp sınıfa girdiğinde kartta belirtilmiş ifadelerle canlandırma yapar.
Canlandırmanın sonunda sınıftaki öğrenciler, karakterinin rolüne göre talepte bulunur veya yardımcı olmaya çalışırlar. Canlandırma yapan öğrenci sadece anahtar kelimeleri söyleyen öğrencilerin taleplerine/yardımlarına olumlu cevap verecek ve onlarla konuşacaktır. Öğrenciler anahtar kelimeleri bulmakta zorluk çekerse psikolojik danışman destek sağlayabilir.
Canlandırma yapan öğrencinin iletişim kurduğu öğrenciler (anahtar kelimeyi bulanlar) gruplarına +10 puan kazandırır; uygun olmayan kelimeleri söyleyen öğrenciler ise gruplarına -5 puan kaybettirirler.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar