Olumlama Güneş Gözlüğü

Olumlama güneş gözlüğü materyali psikolojik danışma sürecinde olumsuz öz yargı ya da düşüncelerle çalışılmak üzere tasarlanmıştır. Bu materyal ile olumsuz düşünceler üzerinde farkındalık kazandıktan sonra bu düşünceleri olumlu düşüncelerle değiştirme amaçlanmaktadır. Danışanın bu düşüncelerin olumlu şekillerini yaşamında araştırması ve farkındalık sağlaması beklenmektedir. Bu sayede kendisi hakkında düşündüğü olumsuz düşünce ya da yargıları değiştirmesini ya da zaten gerçek olmayan bu yargılara karşı gerçek olan olumlu düşünceleri yerleştirmesi hedeflenmektedir.

Materyalimiz 1 çalışma yaprağı ve 8 gözlükten oluşmaktadır. Ayrıca olumsuz yargı ya da düşüncelerin danışanlar özelinde değişeceği düşünülerek hem çalışma yaprağı hem de gözlüklerin boş hali pdf dosyası içerisinde sunulmuştur. Bu sayede danışanınıza göre olumsuz yargı ve düşünceleri yazabilir ya da danışanınızla birlikte bu yargı ve düşünceleri keşfedip, materyali uygulayabilirsiniz. 

Olumlama güneş gözlüğü etkinliği yapılırken özellikle gözlük parçalarını, danışanın olumsuz düşünce ya da yargısını yazdıktan sonra gözüne koyması ve gözlerini kapatarak o gözlükten olumlu düşünceyi görmesi metaforuyla gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. 

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar