Güz Dönemi Süpervizyon Grup Başvuruları Başlıyor!

Süpervizyon gruplarımızın amacı, katılımcı psikolojik danışmanların okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri çalışmalarında profesyonel ve gelişimsel bir yaklaşım kazanmasıdır.

Kimler Katılabilir?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullarda görev yapan psikolojik danışmanlar başvurabilir.

Ne Kadar Sürecek?
Süpervizyon grupları Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayları olmak üzere 5 ay sürecektir.

Kontenjan Bilgisi
10 kişilik 4 grup oluşturulacaktır. 40 asil, 40 yedek başvuru alınacaktır.

Uygulama Süreci
Her süpervizyon grubunun bir danışmanı bulunmaktadır. Düzenli olarak online görüşmeler gerçekleştirilir. Süpervizyon grup katılımcıları anlık mesajlaşma grubuna eklenir. Mesajlaşma grupları sayesinde grup üyeleri, okullarda karşılaştıkları durumlara ilişkin (evrak, vaka, planlama vb.) hem diğer katılımcılarla fikir alışverişinde bulunabilir hem de uzmanlarımız ile birebir görüşme gerçekleştirebilir. Görüşmelerde okullarda yapılabilecek önleyici rehberlik çalışmaları, bireyi tanıma teknikleri, vaka paylaşımları, danışma ortamını düzenleme, danışma sürecine hazırlık, Yıllık RPD Programı hazırlama, toplantı düzenleme ve raporlama, LGS tercih sistemini tanıma, tercih danışmanlığı stratejileri, tercih dönemine özgü materyal hazırlama vb. konular işlenmektedir.

Bu dönem süpervizyon gruplarımızda 2 farklı çalışma içeriği olacaktır. Katılımcılarımız bu içeriklerden istediklerine başvuru yapabilirler.

Süpervizyon Grupları 1.İçerikDetaylı İncele
Süpervizyon Grupları 2.İçerikDetaylı İncele

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar